Шестерня м'ясорубки передає рух від двигуна до шнека, запускаючи процес подрібнення. Зазвичай вони виготовляються із пластику, іноді — металу, які найчастіше використовуються в професійних моделях.
Кожна господиня знає, коли ламається ця деталь її необхідно замінити. Розглянемо, які ж існують типи:
Діаметр цього механічного елемента варіюється від 38 до 97 мм, тому під час вибору важливо звіряти розмір зі старою деталлю. Кількість зубців може становити від 9 до 104 — саме вони впливають на плавність і правильність передавання руху від мотора чи ручки.
Оскільки всі компоненти в конструкції м'ясорубки тісно пов'язані між собою, несправність шестерні може вплинути на всю функціональність.
Характерний тріскіт чи проскакування під час роботи вказують на зношення через довготривалу роботу. Це нормальний процес, адже з часом багато деталей втрачають свій першочерговий вигляд.
Мотор чи ручка крутиться, а шнек, сітка чи ніж не обертаються — це є прямою ознакою, що зі шестернею щось не так. Також візуально огляньте, якщо побачили тріщини, дефекти, зламаний зубець/зубці, значить прийшов час її замінити.
Найважливішим фактором при виборі шестерні є знання моделі та серійного номера вашої м'ясорубки. Коли всі дані є: зайдіть на головну сторінку сайту “Майстер Плюс”, знайдіть функцію “Підбір запчастини” та введіть їх. Тоді система автоматично підбере всі сумісні варіанти для вашої техніки.
Втратили документацію чи затерся шильдик? Не тривожтеся! Наші менеджери допоможуть вам підібрати деталь. Вирішили все-таки самостійно купити шестерні для м'ясорубок, тоді враховуйте: тип, діаметр, кількість зубців.