
Запорукою довгої і якісної роботи будь-якої техніки є те, яким чином ви за нею доглядаєте. Це відноситься і до хлібопічки. При регулярному чищенні хлібопічки, вона буде балувати вас смачною і ароматною випічкою.
Як же правильно здійснювати догляд за такою технікою?
Перед тим, як проводити будь-які процедури, вам слід ознайомитися з моделлю хлібопічки і уважно вивчити її конструкцію. Для того щоб уникнути наслідків від неправильної експлуатації, потрібно заздалегідь підготуватися до можливих труднощів або ж проконсультуватися у фахівця.
Після того, як ви відчули свій прилад, і переконалися в його правильній роботі, потрібно навчитися чистити її від прилипшого борошна і залишків випічки. Як правильно почистити відро хлібопічки і інші її елементи?
Найважливіше при митті деталей хлібопічки, це використання спеціальних миючих засобів, які не містять абразивних речовин. Зверніть увагу і на те, що всі деталі хлібопічки заборонено мити в посудомийній машинці, оскільки це може стати причиною їх поломки. Найкраще мити хлібопічку руками після замочування. Якщо у вашій моделі хлібопічки є вбудований диспенсер, тобто ємність для автоматичного додавання різних компонентів, то мити його потрібно регулярно, після кожного застосування хлібопічки.
Саму конструкцію хлібопічки і її корпус краще просто протерти вологою ганчіркою. Але робити це треба дуже акуратно, щоб не пошкодити пристрій і не зачепити датчик температури. Якщо ви все-таки не встежили за приладом і тісто прилипло до лопатки хлібопічки, то її можна витягнути і помити. Разом того, щоб виламувати лопатку, ви можете залити всередину печі невелику кількість води і почекати 5 хвилин. Після цього лопатка сама відмокає, і ви без проблем можете отримати її.
Як тільки ви помиєте всі частини хлібопічки, потрібно протерти їх насухо, і зібрати прилад в зворотному порядку.
Дотримання таких простих правил допоможе вам продовжити життя своїй техніці, і уберегти її від можливих поломок.