На заміну класичним духовим шафам вже давно прийшли нові і багатофункціональні хлібопічки. Така техніка вимагає мінімальних витрат для приготування смачної і ароматної випічки. Не всі користувачі можуть розібратися з таким пристроєм, тому процес приготування випічки не завжди може бути простим.
Для того щоб не робити помилок при експлуатації такого агрегату дотримуйтесь всіх пунктів інструкції від виробника. Адже неправильне використання техніки може призвести до її поломки.
Перш за все, хлібопічку потрібно розташувати на ідеально рівній поверхні. При установці хлібопічки обов'язково поставте її далеко від протягів і тепла, оскільки це може вплинути на температуру всередині самої печі.
Обов'язково огляньте лопать, де відбувається замішування тіста. Дуже часто там можуть перебувати крихти або грудки тіста від попереднього приготування випічки. Лопатка хлібопічки може встановлюватися тільки в одному напрямку, тому ви не зможете помилитися в цьому. Спочатку потрібно залити воду або молоко, а потім засипати борошно і інші інгредієнти, які передбачені за вашим рецептом. Зверніть увагу на те, що якщо в інструкції по застосуванню хлібопічки написано, що в першу чергу потрібно засипати сухі інгредієнти, то саме так і робіть.
Посередині муки потрібно зробити маленьку ямку, в яку треба покласти дріжджі. Далі засуньте форму в хлібопічку і зафіксуйте її спеціальними кріпленнями. У деяких моделях хлібопічок форма вкручується в дно, але робити це потрібно дуже обережно, щоб всі інгредієнти не перемішалися. Відпустіть ручку, закрийте кришку і увімкніть пристрій в розетку.
Якщо у вас багатофункціональна модель хлібопічки, то підберіть потрібний режим випічки, розмір виробу і т.д. Режим змішування її потрібно активувати відразу. Хоча в деяких моделях є режим «простою», протягом якого пристроєм вибирається необхідна температура і проводитися програмування. Після завершення замісу тіста, прилад видає деякі звукові сигнали. Після цього ви маєте можливість додати решту інгредієнтів, які передбачені рецептом, наприклад, сухофрукти тощо Для цього просто відкрийте кришку, все засипте і закрийте її назад.
Коли виріб буде готовий, хлібопічка сповістить вас про це звуковим сигналом. Все, що вам потрібно зробити, це натиснути кнопку «Стоп», і дістати готовий виріб. Неодмінно використовуйте при цьому рукавиці, оскільки після відкриття хлібопічки протягом 15 хвилин з неї виходить гаряче повітря. Переверніть форму і потрусіть її кілька секунд, хліб повинен обережно вийти з неї. Якщо лопатка застрягла в випічці, то ви можете застосувати дерев'яну лопатку.
Ось так, власне і відбувається користування хлібопічкою. Якщо ви будете дотримуватися всіх цих рекомендацій і регулярно доглядати за хлібопічкою, вона буде служити вам довго і якісно.