
Перш ніж розібратися, як правильно користуватися хлібопічкою, потрібно визначитися з моделлю, яка Вам підійде. За статистикою найбільш затребуваними виробниками хлібопічок вважаються Мулинекс, Сатурн і Панасонік. Наперед продумайте, скільки хліба Вам потрібно в день, щоб прогодувати всю сім'ю, оскільки бувають печі, розраховані як на одну буханку хліба, так і на дві або три буханки.
Таким чином, давайте розберемося, як правильно використовувати хлібопічку.
Догляд за технікою - це запорука її довгої і надійної експлуатації, тому хоч іноді мийте свій прлад. Робити це потрібно дуже обережно, щоб не подряпати корпус механізму. В інструкції з експлуатації приладом детально розписано всі правила щодо його використання. Уважно ознайомтеся з цим документом і намагайтеся дотримуватися всіх цих правил. Хлібопічка обов'язково повинна знаходитись на чистій та рівній поверхні, подалі від будь-яких джерел тепла і протягів. Слідкуйте за тим, щоб тістомішалки завжди були чистими без залишків від попередніх випічок.
Ознайомтеся з інструкцією з приготування тіста: в деяких інструкціях потрібно спочатку завантажувати сухі інгредієнти, а потім - рідину, а може бути і навпаки. Відро для хлібопічки потрібно добре закріпити, а запускати її потрібно тільки після того, як в неї завантажені всі інгредієнти. Завдяки інструкції, можна підібрати певну програму для конкретного виду випічки.
При користуванні хлібопічкою не забувайте про такі прості правила безпеки, як:
- дістаючи готову випічку не можна дуже низько нахилятися або спиратися ліктями на хлібопічку;
- перед тим, як діставати випічку обов'язково одягніть рукавички;
- перш ніж знову запускати прилад дайте йому деякий час для охолодження.
Іноді при випічці хліба він може дуже швидко підніматися. Щоб уникнути такої проблеми, потрібно зменшити дозу цукру або дріжджів. Занадто багато рідини також може вплинути на підйом тіста. Може бути і зовсім навпаки, коли тісто піднімається дуже повільно. Причиною цього можуть бути погані дріжджі або неправильно виставлена програма для випічки.
Отже, якщо Ви добре вивчите інструкцію, яка додається до Вашого механізму, то зможете швидко засвоїти правила користування хлебопічкою і уникнути можливих її несправностей.
Бажаємо Вам смачної і ароматної випічки!