Запчастини та інструменти для майстрів
Ваше місто:
Київ
X
Ви з Києва?
Ні Так

Вказавши місце знаходження, ми зможемо надати більш актуальну інформацію
(098) Показати
з 09.00 до 18.00
Зателефонувати?
Контактні телефони
Kyivstar + Viber
  • +38 (098) 000-86-86
Vodafone
  • +38 (050) 388-53-52
Lifecell
  • +38 (093) 170-06-54
Київ
  • +38 (044) 390-79-88
Одеса
  • +38 (048) 734-41-69
Харків
  • +38 (057) 728-53-27
Email
Замовлення дзвінка
+38
Замовити
Реєстрація
Вхід
+38
Показати пароль
Реєстрація
В нашій базі вже існує користувач з таким номером телефону. Якщо це Ваш телефон, і Ви не пам'ятаєте пароль для входу - відновите його.
Відновити пароль
Ваша реєстрація пройшла успішно. Тепер Ви можете авторизуватися використовуючи зазначені Вами дані.
Авторизація
Відновлення пароля
+38
Змінити пароль
На вказаний Вами номер телефону було відправлено SMS c кодом підтвердження, який необхідно ввести для завершення відновлення пароля. Введіть код і натисніть «Завершити».
Завершити
Ви ввели невірний код, у Вас залишилася 1 спроба.
Дякуємо, Ваш пароль був змінений. Можете авторизуватися використовуючи новий пароль.
X
Якщо Ви звернули увагу, то коли Ви прокручуєте сторінку нашого сайту, вгорі з'являється додаткове меню, з основними кнопками навігації.
Але іноді це меню може заважати, наприклад, якщо у Вас маленький екран монітора і це меню може займати корисний простір в робочій області.
Тому, ми вирішили дати Вам можливість самим вибирати, як Вам зручніше з меню або без. У цьому віконці, Ви завжди, можете включити або вимкнути це допоміжне меню, в залежності від того як Вам більше подобається.
Залишити включеним Відключити
ПОВЕРНУТИСЯ

Cтаття на тему : Як правильно вибрати духовку для кухні

Запчасти для духовок Запчасти для духовок

Кожен будинок повний затишку і тепла, і там не обходиться без приємного і ароматного запаху печеного хліба або м'яса. У кожної господині є свої фірмові страви і деякі невеликі секрети по приготуванню того чи іншого блюда. І, звичайно ж, кожна господиня свою кухню облаштовує, так як їй це зручно. Побутові прилади теж, кожна господиня підбирає під свої потреби. Це стосується і кухонних духовок, адже вони теж підбираються індивідуально і у кожного користувача свої вимоги до цього побутового приладу. Але, не завадило б все ж знати, як правильно це зробити,

Духовка на кухні

і на що звернути увагу при виборі такого необхідного приладу? У нашій статті ми постараємося розповісти вам про це.

 

Зміст:

Газ або електрику

Що краще залежна або незалежна духовка

Режими

Об'єм і внутрішній простір

Додаткові функції

 

Газ або електрику

Перше, що цікавить усіх, хто зібрався купувати духовку - це від чого вона буде працювати, від газу або електрики? І це дуже правильне питання. Але, на превеликий жаль, дати конкретну відповідь, що краще неможливо, адже у кожного свої переваги. А ось розібратися яка між ними відмінність ми не можемо, тому спробуємо розкласти все по своїх місцях.

Відкрита газова духовка

Газові духовки значно поступаються електричним духовка, адже є для цього ряд причин. По-перше, газовий пальник розташовується внизу, тому при запіканні страв, складно домогтися рівномірного розподілу температури. І це і є найбільшим мінусом в таких духовках. Раніше газові духовки були більше поширені і наші мами і бабусі примудрялися все ж боротися з тим, що б блюдо випікалося рівномірно, для цього вони використовували каструльки з водою або вогнетривкі цеглини. Але, сьогодні цього робити вже не потрібно, адже виробник нівелює це за рахунок конвекції. Більш зрозумілими словами в духовці вбудовано вентилятор обдування духової шафи, за допомогою якого є можливість рівномірно розподілити гаряче повітря в духовці.

У газових плит є ще один недолік - не продумане регулювання температури, регулюється температура так би мовити «на око». Той, хто вже роками користується такою духовкою, орієнтується по полум'ї, чим більше полум'я, тим вище температура і навпаки. Управління механічне, без сенсорів і дисплеїв, як в електричних моделях.

Ще при покупці газової духовки потрібно розуміти, що все повинно бути безпечно. Тобто потрібно при покупці звертати увагу на те, щоб у неї був газконтроль. Ця функція просто необхідна, адже вона буде забезпечувати вашу безпеку. Коли гасне полум'я, то газконтроль перекриває подачу газу і поганих наслідків не буде.

Газова духовка має і позитивні сторони: простота у використанні, немає великого навантаження на електричну розводку в будинку. Саме актуальна тема навантаження на електричну мережу, якщо у вас в будинку не змінювалася проводка ще з радянських часів. Стара проводка не може впоратися, якщо одночасно будуть включені кілька побутових приладів. Але, сучасні газові плити теж потребуватимуть підключенні до електричної мережі, адже в ній є підсвічування, конвекція і електрозапалювання. А ці всі додаткові функції працюють тільки від мережі.

На закінчення можу сказати, що якщо правильно підібрати газову духовку для кухні, то вона не дуже-то буде поступатися електричній духовці.

До переваг газових духовок відносять:

- простота в управлінні і догляді;

- немає великого навантаження на електричну мережу;

- духовка може працювати від звичайного газового балона, тому ідеально підійде для використання на дачі;

- прийнятна вартість.

До недоліків газових духовок відносять:

- складну регулювання температури;

- мале різноманітність моделей;

- тепло в духовці розподіляється нерівномірно.

Відкрита електрична духовка

Електричні духовки набагато більш вдосконалені і технологічні, якщо порівнювати їх з газовими духовками. У них нагрівальні елементи розташовані зверху і знизу духовки, що дозволяє температурі рівномірно розподілятися по всій духовці. І це дозволяє дати політ кулінарним фантазіям.

Електричні духовки більш безпечні в користуванні, ніж газові плити. А широкий асортимент дозволяє вибрати саме ту модель духовки, яка підійде вам за всіма параметрами, не тільки функціонально, але і ідеально впишеться в інтер'єр вашої кухні. Купуючи електричну духовку необхідно пам'ятати, що це не міксер і не електрочайник, і споживання електрики набагато вище у духовки, ніж у дрібних побутових приладів. Тому, ви повинні розуміти, що чим частіше ви будете випікати різні кулінарні шедеври, тим більше вам будуть приходити рахунки за електрику.

Ще один дуже важливий фактор, при покупці електричної кухонної духовки, це наявність в будинку якісної і потужної проводки. Адже якщо проводка стара, то при включенні електричної духовки і ще, наприклад пральної машини, вона може не витримати навантаження.

Позитивні сторони електричних духовок:

- максимально розширений і доступний функціонал;

- у внутрішній частини духовки рівномірно розподіляється температура;

- великий вибір різних моделей, тобто широкий модельний ряд;

- більш безпечна, якщо порівнювати з газовою.

Негативні сторони електричних духовок:

- висока вартість духовки;

- споживає багато електрики;

- основна вимога при установці - якісна проводка.

 

Що краще залежна або незалежна духовка

Це питання часто можна почути в магазині побутової техніки. Давайте спробуємо трохи в цьому розібратися.

Залежна духовка, це коли разом з духовкою підключається і варильна поверхня. Вони один без одного працювати не можуть. Управління розташоване на конфорка. Це в першу чергу зобов'язує вас розміщувати духовку тільки під варильною поверхнею і ні в якому разі, ні в якому іншому місці. Саме з цієї причини залежні духовки вже давно поступилися місцем на перших позиціях незалежним духовка.

Зверніть увагу! Найкраще якщо установку духовки виконає майстер.

Незалежні духові шафи це прилади, що працюють автономно, тобто працюють незалежно від інших кухонних приладів.

незалежна духовка

Встановити цю духовку можна в будь-якому зручному для вас місці. Це дуже зручно, адже незалежні духовки можна розташовувати на рівні рук, і тоді господині не потрібно буде постійно нагинатися.

Ще одним важливим параметром, який цінують користувачі, це можливість комбінувати таку духовку з різними поверхнями для приготування їжі. Наприклад, до духовки можна підключити варильну поверхню з газовими або електричними конфорками. Але, з точки зору дизайну і стилю, бажано, що б варильна поверхня і духовка були однієї торгової марки.

У залежних духових шафах теж є позитивні сторони, це їх вартість, і вона нижче, ніж у незалежних духовок. Вибір, звичайно ж, за вами, єдине, що ви повинні для себе зрозуміти, що вам важливіше комфорт або економія.

Режими

У газовій духовці з режимами особливо не розженешся, так як там приготування регулюється інтенсивністю полум'я і функцією конвекції, і то за умови, що вона присутня у вашій моделі духовки.

Ручка управління на газовій духовці

Якщо говорити про електричні духовках, то тут вже можна розмахнутися з режимами нагріву, адже їх є багато.

Режими управління електро духовки

ТЕНи в електричній духовці, як правило, розміщуються у верхній частині і нижній частині. Дуже рідко, але все ж таке буває, що ТЕНи розташовані ще й з боків духової шафи. Крім цього функціональність духовки підвищується, якщо в ній є конвекція і гриль. В такому випадку господиня має повну свободу дій, і вона на свій розсуд обиратиме, які елементи будуть працювати, а які ні. Великою перевагою вважається і той факт, що і сама температура приготування може регулюватися і безпосередньо час приготування того чи іншого блюда. І це дає можливість не стримувати свої кулінарні фантазії, адже з такими можливостями перелік страв, які ви можете приготувати в духовці, значно збільшується.

Як правило, при звичайному приготуванні їжі в духовці використовується верхній і нижній нагрів, а ось якщо ваше блюдо практично готове, але ви хочете, щоб у нього була рум'яна кірочка, то потрібно залишити включеним тільки верхній ТЕН або ж скористатися режимом «Гриль», при умові, що він є в функціоналі духовки.

В електричній духовці можна розморожувати продукти. Для цього використовується конвекція, тобто розморожування відбувається за рахунок обдування холодним повітрям. А в разі, коли вам потрібно швидко розморозити продукти, то ви можете включити додатково до вентилятора нижній нагрів.

При приготуванні в духовці декількох страв одночасно, у вас повинні працювати і верхній і нижній нагрівальний елемент духовки, і, звичайно ж, не забудьте про конвекції, це допоможе рівномірно розподіляти температуру всередині духовки. Функція «Гриль» ідеально підійде для приготування птиці або риби цілої, великих шматків м'яса або домашнього шашлику.

Все, що перераховано вище - це лише малий перелік того, на що здатні електричні кухонні духовки. Але, навіть ця інформація дає зрозуміти, що по функціоналу електрична духовка набагато краще, ніж духовки газові. Але за вартістю вона дорожче, ніж газова кухонна духовка. А вибір, звичайно ж, за вами, адже не завжди можливості збігаються з бажаннями.

Об'єм і внутрішній простір

Купуючи духовку дуже важливо звертати увагу на об'єм духовки. А об'єм духовки вибирається залежно від того, яка кількість людей в сім'ї. Якщо у вас сімейство не велике, то немає сенсу брати велику духовку, і навпаки, якщо у вашій родині 5-6 чоловік, то і обсяг духовки повинен бути більшим.

Піч великих розмірів

Об'єм духовки, як правило, становить від 40 до 80 літрів. Якщо говорити про вбудовані духовки, то їх стандартні розміри 60 * 60 см, але, іноді можуть бути і близько 90см шириною, вони вважаються габаритними. А ось якщо розміри - 40-45см, то це духовки компактні. Глибина духовок не більш 60см.

Якщо ви чуєте фразу стандартна духовка, то ви повинні розуміти, що ця духовка підійде для середньостатистичної кухні, і така духовка ідеально підійде для сім'ї з 3-4 чоловік. Ті, у кого велика і простора кухня, можуть придбати велику духовку.

Тип і дизайн

Піч можуть бути вбудовані та окремо розташовані. Вбудована техніка монтується прямо в меблі, і виглядає, безумовно, більш естетично.

Вбудована духовка

Недоліком можна вважати тільки важкодоступність в разі поломки. Крім того, бажано вибрати духовку на стадії планування меблів, щоб вона ідеально вписалася в відведену нішу за габаритами.

Окремо стоять духовки суміщені з електричної або газової вручений поверхнею. Вони більш габаритні і виглядають, в порівнянні з вбудованими, вже як раритет. Але, все ще користуються попитом, оскільки не всі змінюють техніку разом з меблями і коштують вони дешевше.

Отдельностоящая духовка з газовою плитою

Окремо вбудована варильна і духовка обійдуться дорожче, ніж суміщені.

Додаткові функції

У кожній духовці є стандартний набір функцій, це, як правило, бюджетні варіанти. Але, тим, хто хоче себе побалувати чимось приємним, корисним, заощадити час, виробник пропонує духовки з додатковим функціоналом. До таких додаткових функцій відносяться:

1. Приготування їжі на пару.

Не варто плутати цю функцію з пароваркою. Це зовсім різні речі. У духовці така функція має на увазі обробку їжі паром, що б надати їй більшої соковитості і зробити страву більш м'яким і смачним. Звичайно, є на ринку і повноцінні духовки парогенератори, в яких можна готувати на пару, але їх ціна не всім по кишені.

2. Функція мікрохвильовій печі.

Є виробники, які оснащують духовку режимом мікрохвиль і така духовка, може повністю зауваж вам НВЧ-піч. Дану функцію можна включати навіть під час роботи ТЕНів, це прискорить процес приготування. Відмінне рішення для невеликої за габаритами кухні, адже не потрібно буде думати, куди поставити мікрохвильовку.

3. «Розумна духовка»

Така функція є у всіх дорогих духовок, що обладнані дорогою електронікою. У таких духовках режими приготування адаптовані під різні продукти і різні страви. У магазинах ви можете знайти духовки, в яких ви вкажете, що за продукт будете готувати і його приблизну або точну масу страви і духовка самостійно виставить температуру і час, які необхідні для приготування страви.

4. Електропідпал.

Ця функція стосується газових духових шаф, це дуже зручно, адже не потрібно постійно шукати сірники і обпалювати собі пальці.

5. Функція «Гриль».

Ця функція дозволяє в духовці приготувати страви, що будуть дуже схожі за смаком і запахом на страви на мангалі. Наприклад, курка, приготована на грилі, буде мати ароматну і хрустку скоринку.

В печі обладнаній електричним грилем, дуже рідко може зустрічатися газовий гриль або інфрачервоний. Додатково в духовці може ще бути вертель, щоб блюдо готувалося рівномірно, але ним не все господині користуються.

6. Термощуп.

Щуп для визначення температури страви

Це спеціальний стрижень, що виготовлений з якісного металу, і призначений для визначення температури страви. Найчастіше його використовують, при приготуванні м'яса, щоб розуміти якого воно ступеня готовності. Такий щуп підключається за допомогою проводу до духовки, але є і бездротові щупи.

 



Калькулятор доставки Калькулятор доставки
Розрахунок доставки буде здійснено для міста Київ, Київській області.

Спосіб оплати:

Спосіб доставки:

Запчасти для духовок Запчасти для духовок