Ваше місто:
Київ
X
Ви з Києва?
Ні Так

Вказавши місце знаходження, ми зможемо надати більш актуальну інформацію
(098) Показати
з 10.00 до 17.00
Зателефонувати?
Контактні телефони
Kyivstar + Viber
  • +38 (098) 000-86-86
Vodafone
  • +38 (050) 388-53-52
Lifecell
  • +38 (093) 170-06-54
Київ
  • +38 (044) 390-79-88
Одеса
  • +38 (048) 734-41-69
Харків
  • +38 (057) 728-53-27
Email
Замовлення дзвінка
+38
Замовити
Реєстрація
Вхід
+38
Показати пароль
Реєстрація
В нашій базі вже існує користувач з таким номером телефону. Якщо це Ваш телефон, і Ви не пам'ятаєте пароль для входу - відновите його.
Відновити пароль
Ваша реєстрація пройшла успішно. Тепер Ви можете авторизуватися використовуючи зазначені Вами дані.
Авторизація
Відновлення пароля
+38
Змінити пароль
На вказаний Вами номер телефону було відправлено SMS c кодом підтвердження, який необхідно ввести для завершення відновлення пароля. Введіть код і натисніть «Завершити».
Завершити
Ви ввели невірний код, у Вас залишилася 1 спроба.
Дякуємо, Ваш пароль був змінений. Можете авторизуватися використовуючи новий пароль.
X
Якщо Ви звернули увагу, то коли Ви прокручуєте сторінку нашого сайту, вгорі з'являється додаткове меню, з основними кнопками навігації.
Але іноді це меню може заважати, наприклад, якщо у Вас маленький екран монітора і це меню може займати корисний простір в робочій області.
Тому, ми вирішили дати Вам можливість самим вибирати, як Вам зручніше з меню або без. У цьому віконці, Ви завжди, можете включити або вимкнути це допоміжне меню, в залежності від того як Вам більше подобається.
Залишити включеним Відключити
ПОВЕРНУТИСЯ

Як правильно вибрати хлібопічку для домашнього використання

Запчасти для хлебопечи Запчасти для хлебопечи

 

Свіжоспечений хліб

Сьогодні побутова та кухонна техніка не є розкішшю, а більше потребою. У кожної господарки на кухні можна побачити багато побутових приладів. І якщо вони є на цій кухні, значить, вони там справді були потрібні і з їх допомогою господині легше виконувати всю свою домашню роботу. Серед усіх цих приладів практично у кожної третьої господині на кухні є невеликий, але дуже улюблений побутовий прилад - хлібопічка. Запах свіжоспеченого хліба кожен із нас пам'ятає з самого дитинства і перед цим ароматом складно встояти. А часу на те, щоб його приготувати в духовці, на превеликий жаль дуже мало і не всі можуть дозволити собі витратити цілий день на те, щоб спекти домашній хліб. Ось тут вас і врятує чудо прилад хлібопічка.

Хлібопічка - помічниця на кухні

А в нашій статті ми, якраз, спробуємо вам розповісти, що ж це за прилад хлібопічка і найголовніше. Розкажемо вам, як правильно вибрати такий прилад для домашнього використання, на що звертати увагу, а що можна й упустити. Це на той випадок, якщо у вашому будинку немає ще такого побутового приладу, і ви замислюєтеся над тим, щоб його придбати.

Зміст:

Розміри та зовнішній вигляд хлібопічки

Один із параметрів – потужність

Функціонал хлібопічки

З чого виготовлений прилад

Підбиваємо підсумки

Розміри та зовнішній вигляд хлібопічки

Випікаючи хліб своїми руками, господиня вкладає в нього душу, любов і ніжність. Саме тому хліб стає дуже смачним, ароматним і цей аромат і смак ми пам'ятаємо ще з дитинства. У кожної господині навіть рецепт хліба різний.

Раніше для приготування хліба необхідно було мати один вільний день, адже все робилося вручну: розводилися дріжджі, вони підходили, за рецептурою в них додавалися всі необхідні інгредієнти, це ставилося в тепле приміщення і підходило, перемішуючись, знову підходило, і тільки після повної готовності тіста можна було формувати хліб. Хліб у формах теж мав підійти і тільки тоді його ставили в піч чи духовку випікатися. І вже після години приготування в духовці чи в печі його можна було їсти. Як ви бачите процес дуже трудомісткий, і потребує не лише часу, а й терпіння.

Сьогодні всю цю роботу за вас виконає хлібопічка. І купити її може практично кожен, адже вона не так дорого коштує. Головне правильно вибрати собі «помічницю».

Якщо ви хочете купити собі хлібопіч, то вам потрібно спочатку визначитися з тим. Скільки хліба вам доведеться випікати. Ви повинні розуміти, що чим більший внутрішній об'єм приладу, тим більшими будуть габарити самого приладу. І місця на кухні він займатиме більше.

Вказано вагу хліба, що випікається

На ринку у продажу є хлібопічки з різним об'ємом та формами, мінімально від півкілограма та максимально до півтора кілограма готового хліба за один процес випікання. Звичайно, обсяг рекомендується підбирати, виходячи з кількості осіб у сім'ї. Наприклад, якщо ви тільки удвох із чоловіком, то вам не потрібно купувати величезну хлібопіч, вам достатньо буде і приладу з формою об'ємом до одного кілограма. А от якщо вас у сім'ї п'ятеро людей, то, звичайно ж, потрібно купувати ту, що більше. Адже свіжий хліб іде нарозхват.

Якщо говорити про статистику, то найчастіше купують прилади з об'ємом, який вважається середнім, це від 0,8 кг до 1кг. У таких хлібопічках можна випікати великий повноцінний хліб, так і невеликі хлібобулочні вироби. У великих хлібопічках таке робити не варто, ну, по-перше, це не доцільно, а по-друге, прилад сильно перегріватиметься і дуже швидко вам знадобиться купувати запчастини для хлібопічки або викликати майстра, щоб він міг виконати ремонт і ви знову могли її використовувати.

Один із параметрів – потужність

Після того, як визначилися з об'ємом приладу, потрібно розуміти, що ще важливим параметром при виборі приладу є потужність хлібопічки. І на це слід звертати увагу. Об'єм та потужність взаємопов'язані між собою. Поясню чому. Чим більший об'єм приладу, тим більше йому знадобиться енергія. Адже ви повинні розуміти, що в приладі тісто замішується і для вимішування одного кілограма тіста потрібно менше енергії, ніж для вимішування півтора кілограма тіста.

На ринку є менш потужні моделі, це 450 Вт і потужніші моделі – 1600 Вт.

Якщо ви орієнтуєтеся на хлібопіч середніх розмірів, то ідеальна для неї потужність буде в межах 650 - 800 Вт. А ось для великих хлібопекарів потужність повинна становити не менше 1000 Вт.

Функціонал хлібопічки

Панель вибору функцій

Хлібопіч – це запрограмований кухонний прилад, який у базовій комплектації має щонайменше чотири програми. Це основні програми, без яких не може бути виготовлена жодна хлібопічка. До цих програм входить:

Програма для замішування тіста.

Тісто, як відомо, може бути різне, для різної випічки та виробів. Якщо говорити про найпростішу хлібопічку, то вона може впоратися тільки з дріжджовим тестом, адже вона малопотужна і тверде тісто просто не зможе вимішувати. А ось більш потужні та дорогі моделі, допоможуть вам впоратися навіть із тістом для приготування смачної домашньої пасти.

Програма «Стандартний режим».

Це основна програма у цьому кухонному приладі. Саме ця програма відповідає за приготування хліба. І в цю програму входить весь цикл від замішування тіста і до його випікання. Весь цей процес від «А» до «Я» займає приблизно години чотири.

Програма «Прискорений режим».

Ця програма схожа на попередню програму, але вона необхідна для того, щоб скорочувати час приготування хліба. Так, спекти хліба можна за дві години, але він не буде таким смачним і пишним, як на стандартному режимі. Тому на практиці режим прискорений не дуже часто використовується.

Програма «Випікання».

Використовувати цю програму можна для випікання будь-яких хлібобулочних виробів за вашими рецептами або рецептами, що є в книзі, що додається до приладу.

Але, крім цих базових програм, є хлібопічки, що мають більш розширений функціонал, і можуть трохи більше ніж просто випікання хліба. Звичайно, і ціна їх буде вищою, ніж на прості моделі, з базовими програмами. До додаткових програм належать:

Програма «Житній хліб».

Вона може бути лише у моделях, що мають велику потужність. А вся справа в тому, що тісто для житнього твердіше, ніж звичайне тісто дріжджове. Такий хліб корисний, та ще й дасть вам можливість порадувати рідних чимось новеньким.

Программа «Французский хлеб».

Використовуючи цю програму, будьте готові до того, що ваша «помічниця» працюватиме протягом шести годин. Це найдовша програма, але воно того варте. Адже хліб буде дуже пишним і смачним. Програма для випікання кексів.

Цю програму люблять ласуни, адже не потрібно буде купувати незрозумілого походження ласощі. Звичайно, такі вироби можна пекти і в простій хлібопічці, єдина умова -; це наявність таймера.

Програма «Солодкий хліб».

Налаштування цієї програми дає можливість випікати хліб із великою кількістю цукру, жирів та білків. Такий хліб матиме коричневу скоринку. Довга фаза вимішування робить його пишним та повітряним.

Програма « Без рослинного білка (Gluten free)».

Хліб без білка має унікальні компоненти. Хоча він і відноситься до дріжджових, але тісто для його приготування рідкіше і схоже на тісто для млинців. Таке тісто піднімається лише один раз, а час випікання збільшується за рахунок вологості.

Програма «Варення».

Сказати про велику користь цієї програми не можемо, адже готового джему ви отримуєте зовсім мало, приблизно близько літра, все залежить від об'єму чаші хлібопічки. Та й часу потрібно пристойно для його приготування. Це більше, напевно, для того, щоб якось удосконалити прилад.

Програма «Хліб із добавками».

Якщо ви любитель хлібця з насінням, кунжутом або чимось іншим, то варто задуматися про таку програму, точніше її наявність у хлібопічці. Звичайно, можна трохи витратити часу, поекспериментувати і готувати такий самий хліб і у звичайній хлібопічці, тільки потрібно потренуватися, щоб правильно підібрати потрібний режим.

Крім додаткових програм у хлібопечі може додатково встановлюватись:

- таймер – це корисна річ для тих, хто користується відкладеним стартом, а ще ви зможете бачити, через скільки часу можна буде спробувати смачний і ароматний, свіжий хлібець;

Установка таймера

- блокування від дітей – це більш надійний захист і приладу і самих діточок, щоб вони випадково нічого собі та техніці не зробили;

- диспенсер – окремий відсік, призначений для додавання до хліба необхідних вам додаткових продуктів (горіхи, кунжут, родзинки тощо). Сказати, що без нього не можна обійтися буде неправильно, адже все, що хочете, додатково можна покласти відразу у форму, вся справа, напевно, у бажанні самої господині та фінансових можливостях.

- запам'ятовування налаштувань – така функція буде корисна тим користувачам, хто має часті перепади електрики. Якщо ви вибрали потрібну вам програму, налаштували прилад для роботи, увімкнули, і тут у вас в будинку пропало світло, то протягом хвилин сорока всі дані по цій програмі та налаштуванні будуть зберігатися, і якщо через півгодини включиться світло, то хлібопічка продовжить роботу з того місця, де вона зупинилася. Наскільки корисна дана функція, сказати не можемо на сто відсотків, але те, що користь від неї є, то це однозначно.

З чого виготовлений прилад

Хлібопічка з відкритою кришкою

Основна складова хлібопічки – це форма. Основа форми, як правило, виготовляється із тонкого, легкого, але при цьому якісного алюмінію. А всередині покривають спеціальним антипригарним покриттям, це дозволяє хлібу не підгоряти і потім добре виймається після повного приготування..

Форма для випікання

Ці форми вважаються бюджетними, мають доступну ціну. Вони мають невелику вагу і довго служать, якщо ними правильно користуватися.

Якщо говорити про професійні хлібопічки, то форми до них виготовлено з якісної, нержавіючої сталі. Це дозволяє формі витримувати тривалі навантаження. Але, у свою чергу, це робить прилад більш дорогим, і, звичайно ж, надійнішим і довговічнішим.

Щодо корпусу, то тут два варіанти:

- якісний пластик, який дозволений для використання у харчовій промисловості;

Хлібопічка в корпусі із пластику

- тонкий, але водночас високоякісний метал.

У металевому корпусі

Рекомендувати або сказати, який з цих матеріалів кращий ми не можемо, вибір тільки за користувачем. На роботу приладу та його продуктивність, матеріал з якого виготовлений корпус, ніяк не впливає. Але, якщо ви думаєте, що надійніше буде придбати прилад із металевим корпусом, то ви маєте на це повне право.

Підбиваємо підсумки

Виходячи з вище сказаного, можна сказати з упевненістю, що будь-яка, навіть найбюджетніша хлібопіч може впоратися з головним її завданням, замісити і спекти хліб. Головне, що ви повинні розуміти, що при виборі хлібопічки потрібно звернути увагу на об'єм, потужність та додаткові програми, якщо вам такі необхідні. Ще як варіант, ви можете знайти вподобану модель в інтернеті і почитати відгуки про неї. Адже, часто буває таке, що прилад подобається, проте, відгуки про нього не дуже позитивні. І, звичайно ж, щоб у вас вийшов смачний і пухкий хліб, потрібно суворо дотримуватися інструкцій з його приготування. Дуже важливо приділити увагу підбору правильних складових, інгредієнтів. Вдалих вам покупок та смачного хліба на столі.


Часті питання про хлібопічки

 

❓️ Як вибрати Хлібопічку?

У нашій статті ми спробуємо вам розповісти, що це за прилад хлібопічка та розповімо вам, як правильно вибрати такий прилад для домашнього використання, на що звертати увагу, а що можна й упустити... | Читати далі: Як вибрати хлібопічку для дому

💡 Які програми мають бути у хлібопічці?

Хлібопіч – це запрограмований кухонний прилад, який у базовій комплектації має щонайменше чотири програми. Це основні програми, без яких не може бути виготовлена жодна хлібопічка. До цих програм входить... | Читати далі: Функціонал хлібопічки

🔧 Де придбати запчастини для Хлібопічки?

Залежно від функціональності хлібопічки та її конструкції, вона може виконувати багато різних дій. Але, у разі поломки такої техніки, найголовніше це підібрати правильні запчастини для хлібопічок. Тому ми радимо Вам придбати запчастини в нашому Інтернет-магазині «Майстер Плюс». | Купити запчастини для хлібопічки

🔧 Де купити Ремінь для Хлібопічки?

Привідний ремінь - це невід'ємна комплектація кожної печі, яка забезпечує прокручування деяких елементів. Основною причиною поломки такої деталі вважається її природнє зношування. | Купити ремінь для хлібопічки

 



Калькулятор доставки Калькулятор доставки
Розрахунок доставки буде здійснено для міста Київ, Київській області.

Спосіб оплати:

Спосіб доставки:

Запчасти для хлебопечи Запчасти для хлебопечи