
Електрична плита - це найпоширеніша побутова техніка, яка призначена для того, щоб готувати смачну і корисну їжу. Найчастіше ми користуємося більше конфорками, ніж духовою шафою. Багато користувачів не знають, як правильно підібрати плиту для свого будинку. Давайте ж розберемося, як вибрати такий пристрій і на що, перш за все, потрібно звертати свою увагу. Модельний ряд такої техніки дуже різноманітний, різниться вона одна від одної тільки тим, що має різну потужність, тип і конструкцію конфорок. Звичайні моделі конфорок дуже повільно розігріваються і так само остигають.
Конфорки, які мають червону пляму по центру, нагріваються набагато швидше і на 30% працюють ефективніше, ніж звичайні. Такі млинці ще звуться "Super Quick". Конфорки "Hi-Light" можуть виробляти рівномірний і цілеспрямований потік тепла, а після необхідного рівня температури перемикатися в звичайний режим підігріву. Конфорки з білою плямою є автоматичними, вони здатні самі визначати час закипання і зменшувати рівень температури. Тенові конфорки відомі ще з радянського часу і розігріваються протягом 20 секунд. Самі швидкодіючі, це радіальні конфорки, їх розігрів відбувається протягом 10 сек. Вони ідеально підійдуть для повільного готування їжі. Принцип дії таких плит дуже наближений до роботи газових плит. Галогенні конфорки позначаються літерою Н, вони мають інфрачервоні промені і пару галагену.
Такі плити дуже вигідні, так як не вимагають великих витрат електроенергії. Найкращими і перспективними плитами вважаються індукційні. Для готування їжі на таких приладах потрібно використовувати тільки ємності з магнітних матеріалів. Такі плитки можуть працювати при максимальній потужності і в той же час мінімально витрачати електроенергію. Отже, сподіваємося, що ми максимально описали Вам всі плюси і мінуси різних моделей плит і полегшили Вам їх вибір.