Кавоварка - це невеликий побутовий прилад, завдяки якому любителі смачної і ароматної кави економлять купу часу для того, щоб вранці насолодиться своїм улюбленим напоєм. У кавоварці можна приготувати багато різних видів кави, але найголовніше, що в цьому ж приладі можна приготувати смачний напій з використанням збитого молока. Для приготування таких напоїв використовується капучинатор. Капучинатор - це спеціальна трубка з парою, з якою випускають повітря. У деяких моделях капучинатор може бути у вигляді ємності для молока, в яку вмонтована трубка з парою. Але, не настільки важливо як виглядає капучинатор, головне навчиться його правильно використовувати.
Для того, що б почати готувати напій, з використанням капучинатора, то необхідно розігріти кавоварку.
Розігрівається кавоварка, як правило, приблизно хвилин 20-30. У той час, поки кавоварка гріється потрібно випустити пар з капучинатора. Це потрібно що б перевірити температуру, а ще для того, що б в молоко не потрапили крапельки води, які можуть залишатися в капучинаторі.
Після проведення підготовчих робіт можна приступити до збивання молока. Що б збити молоко його наливають в спеціальну колбу або глечик (пітчер), занурюємо в нього капучинатор. Але для того, що б молоко збилось добре, потрібно розмістити капучинатор під правильним кутом.
Повну колбу молока не наливаємо, адже коли воно буде збиватися, то збільшиться в об'ємі. Саме тому потрібно контролювати сам процес збивання, що б молоко не пролилося через верх, адже як тільки ви пустите пар - молоко буде підніматися.
Як тільки ви починаєте збивати молоко, повинен буде чутний звук шипіння, а молоко буде обертатися в колбі. Якщо цього не відбулося, значить, ви неправильно вибрали кут нахилу капучинатора. Потрібно буде погратися.
Важливо знати, що при роботі з капучинатором потрібно знати, що глечик потрібно тримати за дно або за бічні стінки. Це необхідно для того, що б ви могли контролювати температуру молока. Ідеальна температура - це не більше 70 градусів Цельсія. Коли ви під рукою відчуєте, що нагрівається колба, значить це вже процес на стадії завершення.
Коли ви відчуєте, що дно стає тепле, значить потрібно перейти на наступний етап і зробити за допомогою сопла і трубки обертаючу хвилю. На пінці не повинно бути некрасивих, великих бульбашок, вона повинна бути красивою і гладкою. Цей процес триває до тих пір, поки ви можете тримати ємність. Якщо вже стає сильно гаряче, потрібно відключити подачу пари і оглянути глечик з молоком, якщо є бульбашки - постукайте пітчер столу, або акуратно покрутіть його. І тільки після цього додайте молоко в напій, для якого воно призначалося.
Всі деталі кавоварки, що були використані в процесі збивання молока, потрібно ретельно промити і просушити.