
Хлібопічка - це механізм для випічки хліба. У такий пристрій засипають всі необхідні інгредієнти, він їх замішує і в автоматичному режимі випікає хліб. У кожній хлібопічці є спеціальна форма з мішалкою. Вона закріплена в середині приладу і приводиться в дію за допомогою панелі управління. Всі інгредієнти перед засинанням в хлібопічку повинні зважуватися.
Спочатку відбувається процес замішування тіста, а потім випікання. Виймати готовий виріб потрібно тільки після його охолодження в формі. Лопатка, яка виконує функцію замішування тіста, може залишати невеликий отвір в готовому хлібі. Домашня випічка може набагато швидше черствіти, але в порівнянні з купленими виробами в ній немає ніяких домішок і консервантів.
Кожна модель хлібопічки обладнана таймером, який може автоматично призвести її в дію в будь-який час доби. Потрібно тільки заздалегідь покласти в неї всі необхідні продукти для випічки. Така техніка призначена не тільки для випікання хліба, в ній можна і приготувати тісто для пельменів, піци або вареників. У хлібопічці не потрібно замішувати все інгредієнти вручну, вона все робить автоматично, за допомогою спеціальної лопатки.
Зазвичай в комплекті до хлібопічці йде дві лопатки: одна для замішування звичайного тіста, а інша - для тіста з житнього борошна. Буває і таке, що одна лопатка використовується для замішування будь-якого тіста. Ви можете самі придбати додаткову лопатку для хлібопічки, якщо в цьому є необхідність. Після завершення процесу випікання, лопатка може залишитися всередині хліба. Для таких випадків в комплекті йде спеціальний гачок, за допомогою якого можна витягнути з вироби лопатку. Якщо такого елемента немає, Ви можете використовувати будь-який інший підручний засіб або замовити гачок. Лопатку витягнути значно простіше, коли хліб гарячий, а не остиглий.