Ваше місто:
Київ
X
Ви з Києва?
Ні Так

Вказавши місце знаходження, ми зможемо надати більш актуальну інформацію
(098) Показати
з 10.00 до 17.00
Зателефонувати?
Контактні телефони
Kyivstar + Viber
  • +38 (098) 000-86-86
Vodafone
  • +38 (050) 388-53-52
Lifecell
  • +38 (093) 170-06-54
Київ
  • +38 (044) 390-79-88
Одеса
  • +38 (048) 734-41-69
Харків
  • +38 (057) 728-53-27
Email
Замовлення дзвінка
+38
Замовити
Реєстрація
Вхід
+38
Показати пароль
Реєстрація
В нашій базі вже існує користувач з таким номером телефону. Якщо це Ваш телефон, і Ви не пам'ятаєте пароль для входу - відновите його.
Відновити пароль
Ваша реєстрація пройшла успішно. Тепер Ви можете авторизуватися використовуючи зазначені Вами дані.
Авторизація
Відновлення пароля
+38
Змінити пароль
На вказаний Вами номер телефону було відправлено SMS c кодом підтвердження, який необхідно ввести для завершення відновлення пароля. Введіть код і натисніть «Завершити».
Завершити
Ви ввели невірний код, у Вас залишилася 1 спроба.
Дякуємо, Ваш пароль був змінений. Можете авторизуватися використовуючи новий пароль.
X
Якщо Ви звернули увагу, то коли Ви прокручуєте сторінку нашого сайту, вгорі з'являється додаткове меню, з основними кнопками навігації.
Але іноді це меню може заважати, наприклад, якщо у Вас маленький екран монітора і це меню може займати корисний простір в робочій області.
Тому, ми вирішили дати Вам можливість самим вибирати, як Вам зручніше з меню або без. У цьому віконці, Ви завжди, можете включити або вимкнути це допоміжне меню, в залежності від того як Вам більше подобається.
Залишити включеним Відключити
ПОВЕРНУТИСЯ

Що слід знати про ножі для м'ясорубок?

Ароматна лазанья, соковиті мамині котлетки — ну як тут встояти? Але щоб ці страви вдалися, потрібно добре подрібнити м’ясо. І саме тут нам необхідна м’ясорубка. Проте через інтенсивне використання, окремі її елементи зношуються. Найчастіше виходить з ладу ніж, адже саме він бере на себе основне навантаження під час подрібнення. Саме тому важливо знати, який найкращий ніж для м'ясорубки краще обрати, як правильно за ним доглядати.

Зміст:

Види ножів

Позначення ножів для м'ясорубки

Як вибрати ніж для м'ясорубки

Догляд за ножами

Як самостійно заточити ніж м'ясорубки

Види ножів

Ножі в більшості виготовляються двома методами: кування або штампування. Перші використовуються в дорогих професійних моделях, вони дорожчі за ціною і міцність в них набагато краща. Другі — в домашніх моделях, ціна дешевша, міцність помірна, розраховані на 1-2 роки роботи.

Ножі для м'ясорубок розрізняють за:

  • Кількістю лопатей, їх може бути від 2 до 6
  • Формою лопатей: хрестоподібна, пелюсткова, пластинчаста
  • Формою посадкового місця: квадрат, хрестовина з виступом, шестигранне гніздо, круглий отвір.
  • Односторонній, двосторонній

Часто ножі ідентичні, а вартість відрізняють, це пов’язано з матеріалом, з якого виготовлена запчастина:

  • Сталь — популярний вибір, проте з часом втрачають гостроту й можуть іржавіти, тому потребують регулярного догляду.
  • Нержавіюча сталь, є антикорозійна, міцніша і дороговартісна
  • Загартована сталь, застосовуються у професійних моделях, дорогі та не потребують частого заточування.

Різні типи ножів для м’ясорубок: хрестоподібні, з пласкими лезами.

Різні типи ножів

Позначення ножів для м'ясорубки

На ножі ви помітили число і вважаєте, що воно нічого не означає, ви суттєво помиляєтесь. Кожне позначення на виробі несе важливу інформацію.

Маркування ножів м'ясорубки

Ніж з №5 підходить для решітки діаметром 53-54 мм

Ніж з №9 підходить для решітки діаметром 61-62 мм

Ніж з №10/12 підходить для решітки діаметром 69-71 мм

Ніж з №22 підходить для решітки діаметром 82-83 мм

Ніж з №32 підходить для решітки діаметром 99-100 мм

Електрична м'ясорубка із ножем всередині.

М'ясорубка з ножем

Як вибрати ніж для м'ясорубки

Правильний вибір цієї запчастини дозволить вам користуватись технікою відповідно до призначення. Найпростішим способом покупки сумісної запчастини є скористатись зручним функціоналом на нашому сайті “Підбір запчастини”, лише вказавши серійний номер та модель.

У випадку втрати документації при придбанні деталі необхідно обов'язково звертати увагу на матеріал виготовлення, маркування ножа, кількість лопатей, посадкове місце, одно- чи двосторонній.

Догляд за ножами

Обслуговування ножів досить просте та легке. Після кожного використання слід очистити деталь від залишків продуктів та промити під проточною водою при цьому не використовувати агресивних миючих засобів. Висушити та витерти ганчіркою для запобігання утворення іржі та зберігати у добре повітряному місці з низькою вологістю.

М’ясорубка в роботі – з отвору виходить фарш.

Подрібнення м'яса у фарш 

Як самостійно заточити ніж м'ясорубки

Техніка не зможе ефективно подрібнювати продукти, якщо ніж для м'ясорубки затуплений. Щоб відновити його гостроту, можна скористатися спеціальним точильним каменем, попередньо змочивши його водою. За допомогою кругових рухів потрібно провести заточування: спочатку в один бік, потім у протилежний — приблизно по 10 разів у кожну сторону.

Як альтернативу каменю можна використати наждачний папір — техніка заточування залишається незмінною. Також підійде спеціалізований інструмент для заточування.

Після обробки леза повинні мати гладку, блискучу поверхню без пошкоджень і задирок.



Калькулятор доставки Калькулятор доставки
Розрахунок доставки буде здійснено для міста Київ, Київській області.

Спосіб оплати:

Спосіб доставки: