
Для того щоб зробити відмінний сік, який був би не тільки смачним, але і корисним, потрібно навчиться правильно експлуатувати соковижималку. Існують деякі правила користування такою технікою, яких потрібно обов'язково дотримуватися:
- Фрукти потрібно мити тільки в холодній воді. Якщо ви вважаєте, що бруд йде з макухою, то сильно помиляєтеся. Мити в теплій воді плоди заборонено, оскільки висока температура погано на них впливає.
- Завантаження фруктів в соковижималку буде залежати від її типу. Якщо ви купили універсальну соковижималку, то ні в якому разі не можна завантажувати в неї фрукти з насінням, щоб не ушкодилася центрифугу. Також не варто переробляти фрукти з волокнистою структурою, щоб не сталася зупинка обертання диска.
Для переробки винограду або будь-яких інших фруктів з кісточками краще підійде шнекова соковижималка.
- Перед включенням техніки, обов'язково вивчіть її інструкцію, оскільки кожна модель соковижималки має свої особливості. Фірма-виробник може точно сказати про те, які продукти не можна переробляти в тій чи іншій соковижималці.
- Обов'язково помийте прилад після кожного його застосування. Якщо ви залишите в такому стані соковижималку на кілька днів, то макуха може затвердіти і почне гнити. Не можна просто закинути фрукти в соковижималку і запустити її. Плоди треба обов'язково підготувати.
Якщо ви хочете переробити яблука, то їх необхідно спочатку порізати на невеликі шматочки, а кісточки і серцевину видалити. Шкірку можна не видаляти, оскільки з нею зможе впоратися будь-яка модель соковижималки. Гнилі частини яблук потрібно обов'язково видалити, інакше у вас вийде сік з гіркуватим присмаком. Переробка яблук, мабуть, одна з найскладніших, оскільки якщо переробляти їх в відцентровій соковижималці, то сік може нагріватися, через що залізо може активно взаємодіяти з киснем. Саме з цієї причини сік може вийти темним і з особливим присмаком. Для такого фрукта найбільше підходять шнекові соковижималки.
Що стосується підготовки дрібних ягід, то тут дуже важливо видалити все дрібне сміття. Найскладнішою переробкою вважається обробка смородини, малини та суниці. У складі таких плодів дуже багато маленьких кісточок, які можуть забруднити фільтр приладу. Щоб уникнути такої проблеми, можна спочатку пропускати ягоди через прес, який ви можете придбати окремо.
Пластмасові вироби для соковижималок можна дуже просто почистити, достатньо всього лише сполоснути їх у теплій воді з додаванням невеликої кількості миючого засобу.