
На сьогоднішній день багато користувачів замість звичних моделей газових і електричних плит встановлюють варильні поверхні. Такі панелі можуть бути, як газовими, так і електричними і навіть комбінованими. Для того щоб така техніка служила довго і якісно, потрібно вміти за нею правильно доглядати.
Для регулярного чищення поверхні вам знадобиться м'яка мочалка або спеціальна губка. Засіб для чищення варильної поверхні потрібно вибирати в залежності від матеріалу, з якого виготовлена її панель. Матеріали можуть бути наступними: нержавіюча сталь, склокераміка, емаль і кераміка.
Варильна панель, яка виготовлена зі склокераміки дуже тендітна. Ні в якому разі не можна чистити такі поверхні миючими засобами, які містять абразивні речовини. Для чищення таких поверхонь найкраще підійде рідина для миття скла. Потрапляння будь-якої рідини на склокераміку краще відразу все усунути, щоб вона не встигла застигнути, інакше почистити її буде набагато складніше.
Емальовані поверхні дуже просто можна почистити за допомогою м'якої губки і спеціального миючого засобу. За допомогою такого засобу можна видалити не тільки жир з плити, але і різний наліт.
Основні правила експлуатації варильні поверхні:
- не можна починати чистити ще гарячу поверхню;
- ніколи не застосовуйте для чищення поверхонь різні розчини і засоби для виведення плям;
- не використовуйте для чищення поверхонь металеві щітки або мочалки, оскільки ви можете пошкодити плиту;
- не витирайте панель губкою, просоченою миючим засобом для посуду.
Найоптимальніший варіант для догляду за такими поверхнями для приготування їжі - це спеціальний чистячий засіб, який ви можете знайти в будь-якому магазині з побутовою хімією. Із застосуванням такої речовини ви зможете швидко і ефективно почистити свою плиту від нальоту і бруду. Перш за все, чистку плити потрібно починати з видалення засохлих частинок їжі. Зробити це можна за допомогою спеціального скребка, він може бути або пластиковим, або металевим. Після цього треба протерти поверхню бавовняною ганчіркою, яка змочена в спеціальному розчині.
Для того щоб зберегти ідеальний стан плити, потрібно завжди чистити її відразу після закінчення процесу приготування їжі. Зрозуміло, що перед цим потрібно, щоб плита повністю охолола. При такому підході, жирні плями не встигнуть повністю висохнути, тому їх можна дуже легко і швидко прибрати. Конфорки плит - це найвразливіше місце техніки, тому при їх чищенні будьте дуже обережними.