
Ще зовсім недавно хлібопічки були розкішшю для багатьох користувачів, але на сьогоднішній день вони вже завоювали собі місце на багатьох сучасних кухнях. Така піч - це ідеальний прилад для тих, хто любить свіжий хліб, веде здоровий спосіб життя, і хоче заощадити свій час.
Як вибрати таке чудо техніки, і на які параметри звертати увагу в першу чергу?
При виборі будь-ключову роль грають її потужність і габарити. Мінімальна споживана потужність хлібопічки може складати 450 Вт. Якщо ви купуєте пристрій з потужністю, наприклад, 900 Вт, то будьте готові до великих витрат електроенергії. Однак, чим більше потужність техніки, тим швидше вона буде виконувати свої функції.
Якщо у вас велика сім'я, то краще купувати більш габаритні грубки, які можуть спекти кілограмові буханки хліба за один цикл своєї роботи. У якісної моделі хлібопічки має бути присутня функція «регулювання ваги випічки». Відро хлібопічки грає не менш важливу роль при її виборі, оскільки саме від його обсягу буде залежати дизайн грубки і її габарити. Зауважте, що компактна модель хлібопічки буде коштувати трохи дорожче, ніж така ж грубка по потужності, але великих розмірів.
При виборі такої техніки уважно огляньте корпус приладу. У дешевших моделей грубок корпус виготовлений із пластику. Він дуже легкий і добре чиститься, але може швидко потріскатися або розколотися. Хлібопічки з металевою основою коштують набагато дорожче, але вважаються більш якісними.
Форма для випічки може виготовлятися, як зі сталі, так і з тефлону. Сталева міцніша, але тефлонова - екологічніша. В основному, всі форми для хлібопічок виготовляються у вигляді буханок. Добре, якщо в грубці знімається верхня кришка, це суттєво спростить догляд за нею.
Звичайна випічка хліба триває протягом 4 годин, включаючи замішування тіста. Якщо в пічці є функція «Відкладений старт», то випічку можна приготувати, як до приходу з роботи, так і прямо до сніданку. За допомогою диспенсера ви можете додавати необхідні вам інгредієнти: родзинки, горіхи і т.п. Він в автоматичному режимі додасть їх в тісто на потрібному етапі випічки.
При покупці хлібопічки, дізнайтеся, чи є у неї опція випічки житнього, чорного і звичайного хліба.
У багатьох моделей пічок є пам'ять, тобто випічка може не перериватися через збої в електромережі. У дорогих печах задана температура може протриматися близько 40 хвилин, а в дешевих хвилин 15.
Існують прилади, в яких і після закінчення процесу випічки, температура все одно підтримується деякий час. Така функція носить назву «підтримання температури». Крім цього, в хлібопічці може бути функція захисту від перегріву або блокування, що також немало важливо для безпечної експлуатації електротехніки.
Отже, ми розібралися з основними критеріями, на які варто звернути увагу при виборі хлібопічки! Бажаємо вам вдалих покупок!