
У багатьох холодильниках існує так звана «зона свіжості». Дана зона може бути, як суха, так і волога, температура в ній 0 градусів. Найголовніше це правильно підібрати зону для зберігання тих чи інших інгредієнтів. Наприклад, овочі краще поміщати у вологій зоні, а м'ясні або молочні продукти - в сухій.
У вологій зоні ваші продукти будуть зберігатися в такому вигляді, як ніби ви їх недавно купили на ринку. Адже завдяки нульовій температурі в такій зоні, зберігаються всі корисні вітаміни і смакові якості продуктів.
У сухій зоні можна тримати м'ясо або птицю протягом усього тижня, а рибу і морепродукти ще довше. Температура в сухий зоні не більше 0 ° С, а вологість 50%.
Якщо в зоні свіжості присутня зазначена температура, то ви без проблем зможете охолодити там шампанське або горілку. Пиво чи натуральні соки в таку зону краще не класти, оскільки для їх зберігання потрібна температура набагато вище.
Таким чином, в нульовій зоні ви можете зберігати такі продукти:
- овочі, фрукти (тільки крім тропічних) і зелень;
- м'ясо риба;
- молочна продукція;
- ковбаса і різні напівфабрикати.
У морозилці температура змінюється від -6 до -24 градусів. Нормальним значенням температури для такого відділення вважається -18 градусів. Але, в деяких холодильниках можуть бути режими роботи морозилки, які позначаються зірочками, кожна з яких означає зниження температури ще на -6 градусів. Термін зберігання буде залежати, перш за все, від самих продуктів, які зберігаються, і від обраної температури в камері. Тобто, температура в цьому відділенні повинна вибиратися користувачем індивідуально.
В інших відсіках нормальна температура - це від +3 до +6 градусів. Це найбільш оптимальна температура для супів та інших страв.
Правила експлуатації холодильної техніки:
- Всі продукти повинні бути добре запаковані. Завдяки герметичній упаковці, в їжу не потраплятимуть бактерії, і вона не буде поширювати свої запахи по всій камері.
- Двері холодильника повинні добре закриватися, інакше температура в камері буде знижуватися.
- Не перевантажуйте холодильний агрегат.
- Не можна ставити в холодильник гарячі і навіть трохи теплі ємності з приготовленою їжею. Потрібно обов'язково дочекатися їх повного охолодження.
Якщо ви будете дотримуватися всіх правил використання холодильного агрегату і зберігати продукти в відповідних зонах, то зможете надовго зберегти корисні речовини в своїй їжі.