
Для заварювання якісної кави кавоваркам потрібні хороші фільтри. Адже смак і колір напою безпосередньо залежатиме від цієї запчастини.
Давайте розглянемо види фільтрів, а також їх плюси і мінуси.
Сучасні фільтри кавоварок поділяються на 3 основних типи, кожен з них має свої переваги.
Найпопулярнішими вважаються паперові, які вперше з'явилися ще в минулому столітті в м. Дрезден. Такі фільтри - одноразові і випускаються у формі конусів або кошиків. Завдяки мікропористій структурі зберігається ароматний запах кави.
Такі фільтри вигідні ще й тим, що усувають дітерпени - масляні частинки, які можуть бути в сирих зернах.
Переваги паперових фільтрів:
- простота у використанні;
- усунута поява неприємних запахів;
- дотримання всіх санітарно-гігієнічних норм;
- необмежений термін експлуатації.
До мінусів можна віднести лише одноразове використання.
Другий тип - це нейлонові фільтри. Конструкція таких фільтрів складається з пластикового каркасу, який обтягнутий нейлоном. Такі фільтри потрібно постійно чистити, інакше зовсім скоро з'явиться неприємний запах і фільтр треба буде знову поміняти.
Переваги:
- використовується близько 60 разів;
- недорогий.
Недоліки:
- регулярне чищення;
- використання тільки для кави грубого помолу.
Ну і останні - це золоті фільтри, які є більш досконалим підвидом нейлонових фільтрів. Вони покриті нітридом титану, що істотно підвищує їх характеристики.
Плюси:
- тривалий термін експлуатації, в порівнянні з іншими фільтрами;
- швидко чистяться;
- не потребують частої заміни.
Для заварювання якісної кави кавоварок потрібні хороші фільтри. Адже смак і колір напою безпосередньо залежатиме від цієї запчастини.
Давайте розглянемо види фільтрів, а також їх плюси і мінуси.
Сучасні фільтри кавоварок поділяються на 3 основних типи, кожен з них має свої переваги.
Найпопулярнішими вважаються паперові, які вперше з'явилися ще в минулому столітті в м Дрезден. Такі фільтри - одноразові і випускаються у формі конусів або кошиків. Завдяки мікропористої структурою зберігається ароматний запах кави.
Такі фільтри вигідні ще й тим, що усувають дітерпени - масляні частинки, які можуть бути в сирих зернах.
Переваги паперових фільтрів:
- простота у використанні;
- усунуто поява неприємних запахів;
- дотримання всіх санітарно-гігієнічних норм;
- необмежений термін експлуатації.
До мінусів можна віднести лише одноразове використання.
Другий тип - це нейлонові фільтри. Конструкція таких фільтрів складається з пластикового каркасу, який обтягнутий нейлоном. Такі фільтри потрібно постійно чистити, інакше зовсім скоро з'явиться неприємний запах і фільтр треба буде знову поміняти.
переваги:
- використовується близько 60 разів;
- недорогий.
недоліки:
- регулярне чищення;
- використання тільки для кави грубого помелу.
Ну і останні - це золоті фільтри, які є більш досконалим підвидом нейлонових фільтрів. Вони покриті нітридом титану, що істотно підвищує їх характеристики.
плюси:
- тривалий термін експлуатації, в порівнянні з іншими фільтрами;
- швидко чистяться;
- не потребують частої заміни.
Мінуси:
- фільтри потрібно ретельно чистити;
- обмеженість у застосуванні, тільки для кави з грубим помелом.
Кожен користувач повинен сам вибирати, який фільтр йому використовувати. Але, не варто забувати про те, що якість напою буде прямо залежати від використовуваного фільтра.