
Щоб зробити правильний вибір кавоварки для конкретних умов її використання, потрібно розбиратися в видах такої техніки, а також мати уявлення про принцип її дії.
Варто зауважити, що в порівнянні з кавовими машинами, кавоварка виконує всього лише одну функцію - це приготування напою з уже перемеленої кави. Процедура приготування кави неможлива без втручання користувача, починаючи від завантаження зерен і закінчуючи видаленням макухи.
За методом приготування такого напою розрізняють такі види кавоварок, як: капсульні, гейзерні, поршневі і компресійні. Давайте більш детально розглянемо кожну з них.
Капсульні (фільтраційні).
Кавоварка являє собою ємність з підставкою та функцією підігріву. Як правило, більше застосовується в офісах для отримання кавових напоїв у великих обсягах. Потрібно всього лише засипати певний обсяг кави, налити води і запустити прилад.
Принцип роботи цього типу кавоварки дуже простий: після її запуску підігріта вода під тиском проходить через фільтр із зернами кави, і таким чином виходить готовий напій.
Гейзерні (перколяційні).
Дані моделі також функціонують за методом фільтрації. Існують гейзерні кавоварки без підігріву, які ставляться на плиту, але більш зручними вважаються електромоделі.
Принцип роботи: гаряча пара надходить з нижнього відсіку у верхній; пар проходить через систему фільтрації, конденсується і знову падає вниз.
Поршневі (французький прес).
Такі типи пристроїв ще називають френч-прес, так як вони були винайдені дуже давно у Франції. Являють собою циліндр зі скла, в якому встановлений поршень, з'єднаний з невеликим металевим фільтром.
Принцип дії: на дно пристрою поміщається перемелена кава, вода, після чого все відстоюється близько 5 хвилин, після цього поршень проходить вниз. Тобто принцип дії такої техніки заснований на пресуванні зерен кави.
Компресійні (еспресо).
Напевно, найбільш затребуваний і популярний тип кавоварок для дому та офісу. Свою назву такі кавоварки отримали від своєї конструктивної особливості - замість фільтра в них використовуються ріжки. Вони мають більш складні механізми для підігріву і отримання тиску, тому і дозволяють приготувати смачний і ароматний напій.
Принцип дії: з герметичної ємності пар надходить під тиском на роздаткові групи, які відповідають кількості чашок. Приготований напій даними способом, зберігає в собі дуже велику кількість корисних елементів.
Якщо ви вже володієте такою технікою, і шукайте запчастини для кавоварки, звертайтеся в наш магазин, завжди будемо раді вам допомогти!