
Приготування м'ясного фаршу - це не така вже й проста процедура, але якщо під рукою є хороша електрична м'ясорубка, то вона перетворюється в одне задоволення. Принцип роботи такого пристрою аналогічсний його механічного "побратима". М'ясо нарізається невеликими шматочками і закладається в м'ясорубку, а далі подається в мясоприймач. Шнек м'ясорубки обертається і притискає шматочки м'яса до решітки, за якою ковзають ножі і ріжуть м'ясо на дрібні частинки. Приготований фарш виштовхується через отвори в решітці.
В електричній м'ясорубці є силовий привід, що позбавляє користувачів від фізичного зусилля під час процесу. Багато користувачів часто задавали собі питання: «Що краще купити - окремо м'ясорубку або кухонний комбайн з подрібнювачем?» Насправді відповідь на це питання дуже проста - це м'ясорубка. Пояснюється це тим, що в м'ясорубці м'ясо добре обробляється і відділяється від грубих жил, а в комбайні переробляється все разом.
Ціна такої техніки залежить від багатьох факторів, тому і коливається в широкому діапазоні. В першу чергу на вартість приладу впливає бренд, ну і, звичайно ж, функціональність. Зрозуміло, можна знайти просту м'ясорубку з невеликою потужністю і вартістю, але чи сподобається вам її робота. Адже, в такому випадку вам доведеться попередньо дуже дрібно нарізати м'ясо і акуратно завантажувати його. Також постійно прислухатися до роботи мотора.
Ще один нюанс, який варто обов'язково врахувати при виборі такого приладу - це кількість м'яса, яке може обробити м'ясорубка за 1 хвилину. Це, можна сказати, основний критерій механізму. Якість і швидкість обробки, також напряму залежить від міцності основних деталей м'ясорубки: решітки, шнека і ножів. Для швидкого і якісного результату, ножі повинні бути дуже гострими, а решітка - гладкою. Запчастини повинні бути зроблені з нержавіючої сталі, оскільки вони постійно піддаються впливу харчової рідини. Якщо між шнеком і порожниною буде невеликий зазор, то велика кількість фаршу буде залишатися в самому агрегаті.
М'ясорубки можуть бути пластиковими і металевими. В принципі різниці між ними особливої немає, але якщо ви вирішили придбати пластикову м'ясорубку, то переконаєтеся в тому, що пластик якісний, і не видає неприємних запахів.
Отже, це власне все, що важливо знати при виборі електричної м'ясорубки. Вдалих вам покупок!