Запчастини та інструменти для майстрів
Ваше місто:
Київ
X
Ви з Києва?
Ні Так

Вказавши місце знаходження, ми зможемо надати більш актуальну інформацію
(098) Показати
з 09.00 до 18.00
Зателефонувати?
Контактні телефони
Kyivstar + Viber
  • +38 (098) 000-86-86
Vodafone
  • +38 (050) 388-53-52
Lifecell
  • +38 (093) 170-06-54
Київ
  • +38 (044) 390-79-88
Одеса
  • +38 (048) 734-41-69
Харків
  • +38 (057) 728-53-27
Email
Замовлення дзвінка
+38
Замовити
Реєстрація
Вхід
+38
Показати пароль
Реєстрація
В нашій базі вже існує користувач з таким номером телефону. Якщо це Ваш телефон, і Ви не пам'ятаєте пароль для входу - відновите його.
Відновити пароль
Ваша реєстрація пройшла успішно. Тепер Ви можете авторизуватися використовуючи зазначені Вами дані.
Авторизація
Відновлення пароля
+38
Змінити пароль
На вказаний Вами номер телефону було відправлено SMS c кодом підтвердження, який необхідно ввести для завершення відновлення пароля. Введіть код і натисніть «Завершити».
Завершити
Ви ввели невірний код, у Вас залишилася 1 спроба.
Дякуємо, Ваш пароль був змінений. Можете авторизуватися використовуючи новий пароль.
X
Якщо Ви звернули увагу, то коли Ви прокручуєте сторінку нашого сайту, вгорі з'являється додаткове меню, з основними кнопками навігації.
Але іноді це меню може заважати, наприклад, якщо у Вас маленький екран монітора і це меню може займати корисний простір в робочій області.
Тому, ми вирішили дати Вам можливість самим вибирати, як Вам зручніше з меню або без. У цьому віконці, Ви завжди, можете включити або вимкнути це допоміжне меню, в залежності від того як Вам більше подобається.
Залишити включеним Відключити
ПОВЕРНУТИСЯ

Cтаття на тему : Установка сушильної машини

Запчасти для сушильных машин Запчасти для сушильных машин

 

Сушка в интерьере

Як і пральна машина, сушильна машина дуже стала популярною і затребуваною технікою серед користувачів. Купити сушильну машину це одне, а ось як її встановити знають не всі. Є багато нюансів при установці сушильних машин, про які потрібно знати.

Зміст:

Різновиди монтажу сушок

Яке може бути розміщення сушильної машини

Правильне підключення до комунікацій

 

Різновиди монтажу сушок

На ринку побутової техніки є різні види сушильних машин саме по їх типу. Ви можете придбати собі:

- витяжну сушильну машину;

Сушильная машина вытяжного типа1

- конденсаційну сушильну машину;

Сушильная машина конденсационного типа

- сушильну машину з тепловим насосом.

Кожна з цих машинок має свій принцип роботи, відповідно є свої особливості при підключенні. Витяжна сушка виконує процес сушіння білизни за рахунок відведення вологи через вентиляційну систему.

У конденсаційної сушки тепле повітря надходить в камеру з білизною, збирає там вологу і потім проходить через теплообмінник. Далі волога осідає в спеціальному лотку. Цей лоток потрібно постійно спустошувати після кожного включення машинки.

Сушки з тепловим насосом працюють по тому ж принципу, що і конденсаційні, різниця тільки в тому, вологе повітря проходить не через теплообмінник, а через випарник.

Найчастіше встановлюють в приватних будинках і квартирах сушильні машини витяжного типу, які підключаються до вентиляції. Конденсаційна встановлюється в тому випадку, якщо немає можливості зробити повітропровід, адже там волога виводиться в лоток або каналізацію.

Яке може бути розміщення сушильної машини

Встановити сушильну машину можна декількома способами:

1. Зверху на пральній машині.

установка сушки на пральну машину

2. Поруч з пральною машиною.

установка сушки поряд з пралкою

3. У спеціально підготовленій ніші або тумбі.

Вбудована сушка

4. Під стільницю.

З цих чотирьох варіантів найбільше використовується перший, розміщення на пральній машині. Цей спосіб установки дуже часто називають «в колону». Такий спосіб дуже практичний з тієї причини, що ви можете заощадити місце, і дуже практичний для тих, у кого мало місця в будинку або квартирі.

Але, встановити сушильну машину на пралку, це не означає просто поставити її наверх. Для установки необхідно використовувати спеціальні кріплення, які йдуть в комплекті з сушильною машиною.

Установка таким способом дуже проста, на пральній машині встановлюєте проти перекидні кріплення, і до них йдуть спеціальні ковпачки. У ці ковпачки кріпиться корпус сушильної машини, її ніжки викручуються, і техніка виставляється за рівнем. Але, є і умови при такій установці - пральна машина повинна бути не вужча ніж сушильна машина. Інакше не буде необхідної стійкості сушильної машини. Ще може бути варіант кріплення сушильної машини до стіни, але там є свої нюанси і такий спосіб використовується дуже рідко.

Зверніть увагу! Важливо! Ні в якому разі встановлюйте сушилку на пралку без спеціального кріплення. По-перше, це зашкодить корпус пральної машини, а по-друге це не безпечно, адже якщо не прикріпити сушилку, вона може при роботі перекинуться.

Найпростіший спосіб установки сушильної машини це поруч зі пралкою. У цьому способі є свої плюси і мінуси. З плюсів це стійкість, тобто ви будете впевнені в тому, що сушарка не впаде і не перевернеться. А ось мінус в тому, що потрібно місця мати більше. Такий спосіб установки може собі дозволити той, хто живе у великому будинку і має спеціальне приміщення, призначене для прання.

У монтажі немає нічого складного, просто встановіть сушку і налаштуйте її ніжки, щоб вона рівно стояла, за рівнем.

Ще може бути варіант установки сушильної машини в нішу, під стільницю, або в тумбу. Цей варіант буде практичний тим, хто робить ремонт і задумався придбати даний побутовий прилад. Якщо приміщення маленьке, то ви можете виготовити спеціальну шафу і встановити в нього і пралку і сушку.

У разі, вибору конденсаційної сушильної машини відмінним варіантом буде встановити її під стільницею або раковиною. І місце не буде займати і каналізація для установки близько. Сьогодні це популярний спосіб установки.

Правильне підключення до комунікацій

Підключається сушильна машина до таких комунікацій:

- вентиляція;

Процес підключення сушки до комунікацій, Варіант1

- каналізація;

Процес підключення сушки до комунікацій, варіант2

- електрична мережа.

Процес підключення сушки до комунікацій, Варіант3

З вентиляцією немає нічого складного, на машинці є спеціальний вентиляційний отвір, саме до нього приєднується гнучкий повітропровід. Він кріпиться спеціальними хомутами, які йдуть в комплекті. Другий кінець повітропровода виводиться в централізовану систему. Якщо такої немає, то виводити повітропровід потрібно через кватирку.

Зверніть увагу! При підключенні гофра не повинна перегинатися на 90 градусів, так як в такому випадку робота сушильної машини буде гіршою. Тому по максимуму намагайтеся виводити повітропровід без вигинів і поворотів.

Без поворотів повинен підключатися повітропровід в тих сушильних машинах, які встановлені в приміщеннях з високою вологістю. Адже якщо буде високо піднятий повітропровід, то в ньому буде збиратися конденсат і це не дозволить машинці нормально працювати.

Якщо свій вибір ви зупинили на конденсаційній сушильній машині, то ви повинні розуміти, що після кожного процесу сушіння необхідно буде спустошувати лоток, куди осідає волога. Від цієї рутинної роботи можна позбутися, якщо підключити сушильну машину до каналізації і для цього виробником передбачено спеціальний зливний отвір, який з"єднується з каналізацією простим шлангом. Спосіб підключення такий же, як у пральної машини, тому труднощів не повинно виникнути. Шланг ви можете вивести в каналізацію, якщо такої можливості немає, то шланг можна вивести в раковину або в унітаз.

Лоток сушильной машины, куда скапливается вся влага

Остання частина монтажу, це електрика. Без електрики працювати сушка не буде, тому необхідно продумати це заздалегідь. Звичайно, найкраще провести окрему лінію від щитка, щоб підключити сушильну машину, але якщо такої можливості немає, то можна підключати прилад і в розетку. Але, ви повинні розуміти, що ця розетка повинна бути з заземленням, і ця мережа повинна бути захищена спеціальним захисним реле, яке вбереже техніку від перепадів напруги.

Уникайте ввімкнення пральної і сушильної машин в одну розетку, так як їх одночасна робота може призвести до перевантаження мережі і розетка може розплавитися, а це небезпечно.

Спеціальне кріплення для установки сушіння на пралку

Як бачите, в установці сушильної машини немає нічого складного. Якщо маєте розуміння і хоча б мінімальні знання про те, як працює побутова техніка, то можна впоратися. Але, якщо ви далекі від цього, то краще довірити цю справу професіоналові.

Вдалих вам покупок!

 


 

❓️ Як встановити сушильні машини?

На ринку побутової техніки є різні види сушильних машин саме по їх типу. Ви можете придбати собі: ... | Читати далі: Різновиди монжата сушок

⭐ Як розташувати сушильну машину?

Встановити сушильну машину можна кількома способами: ... | Розміщення сушильної машини

❗ Підключення сушильної машини

Уникайте підключення пральної і сушильної машини в одну розетку, так як їх одночасна робота може призвести до перевантаження мережі і розетка може розплавитися, а це небезпечно. Підключається сушильна машина до таких комунікацій: | Підключення сушильної машини до комунікацій

⭐ Де купити запчастини для сушильних машин?

Інтернет-магазин "Майстер Плюс" вже багато років існує на ринку і лідирує з продажу запчастин до побутової техніки, в тому числі і до сушильних машин. Якщо Вам потрібна будь-яка консультація при підборі комплектуючих до сушки, зверніться до наших фахівців, вони з радістю Вам допоможуть. | Купити запчастини для сушильних машин

 



Калькулятор доставки Калькулятор доставки
Розрахунок доставки буде здійснено для міста Київ, Київській області.

Спосіб оплати:

Спосіб доставки:

Запчасти для сушильных машин Запчасти для сушильных машин