
Ручна м'ясорубка складається з таких основних елементів, як: ручка з гвинтом, вал-шнек, корпус з розтрубом, решітка, ніж і кришка-фіксатор. В електричній м'ясорубці також є всі ці елементи, але ручки може і не бути. До обох видів такої техніки може йти набір ножів і решіток, які не мають ніякого відношення до її монтажу. Зазвичай, при установці м'ясорубки основні труднощі викликає фіксація ножа.
Існують крильчасті ножі для м'ясорубок, які виглядають як пропелер або хрест, а також дискові. Щоб розібратися в тому, як правильно закласти ніж для м'ясорубки, потрібно спробувати зібрати її і підготувати до експлуатації. Зібрати ручну м'ясорубку зовсім не складно.
Спочатку потрібно поставити вал-шнек усередину корпуса. Щоб м'ясорубка працювала більш ефективно і зчеплення її елементів було кращим, можна змастити вал рослинним маслом. Одна сторона цієї деталі трошки товстіша, так як на неї накладається ручка із гвинтом, що крутиться. Така його частина повинна бути зовні пристрої. Необхідно надіти на неї ручку і зафіксувати.
Тепер приступимо до встановлення ножа. Найпоширеніша помилка всіх домогосподарок - це фіксація ножа не тим боком. Тому потрібно ретельно розглядати деталь і не поспішаючи встановити її. Зауважте, що з одного боку така деталь плоска, а з іншого - опукла. На шнек ніж повинен фіксуватися плоскою стороною. В іншому випадку м'ясорубка буде не молоти м'ясо, а тиснути його.
Якщо Ваша м'ясорубка має дисковий ніж, то тут ще все набагато простіше. Ріжучі кромки цього ножа повинні бути видні зовні. Не забувайте, що потрібно застосовувати тільки той ніж, який йде саме до Вашої м'ясорубки. Адже кожна м'ясорубка універсальна і може мати свій унікальний ніж. Після того, як Ви зафіксуєте ніж, закладіть решітку і закріпіть кришку-фіксатор. Кришку потрібно закрутити до упору, за годинниковою стрілкою. Якщо м'ясорубка зібрана правильно і решітка нерухома, то можна приступати до експлуатації пристрою. Таким чином, установка ножа для м'ясорубки - це не дуже складне завдання. Найголовніше дотримуватися порядку складання даного механізму.